Kiedy jechać: LISTOPAD – KWIECIEŃ
Hotel Anantara Dhigu znajduje się na rajskiej wyspie Dhigu, w odległości ok 35-minut szybką łodzią motorową z lotniska Male na głównej wyspie Malediwów.
Hotel posiada kilka bardzo dobrych restauracji. Znajduje się tu Sea.Fire.Salt – restauracja serwująca świeżo złowione ryby, owoce morza, grillowane mięsa oraz opcje wegetariańskie. Aqua – restauracja serwująca włoskie dania, zlokalizowana przy basenie. Fushi Cafe – restauracja serwująca śniadania w formie obfitego bufetu z daniami kuchni międzynarodowej, świeżo wypiekanym pieczywem oraz całą gamą tropikalnych owoców i soków. Baan Huraa – restauracja serwująca specjalności kuchni tajskiej.
Obiekt oferuje 110 luksusowych willi i apartamentów; część z nich znajduje się na plaży, a część została zawieszona nad krystaliczną powierzchnią Oceanu Indyjskiego, zapewniając bezpośredni dostęp do laguny. Wszystkie typy zakwaterowania gwarantują prywatny taras z leżakami.
W hotelu znajduje się szeroka gama najciekawszych sportów wodnych: centrum nurkowe PADI, nurkowanie, rybołówstwo, windsurfing, kajaki wodne, żeglarstwo czy narty wodne. Z hotelu można organizować wycieczki oraz szaleńcze rejsy z wyspy na wyspę, które nieporównywalnie oddają klimat Malediwów.
Dla dzieci zapewniony profesjonalny klub dla najmłodszych oraz kino.